23.8 C
София
четвъртък, 25 юли 2024 г.

БСП очакват Радев отново да им даде третия мандат


БСП предполага, че президентът отново ще им възложи третия мандат за формиране на правителство. В случай че това се случи, Столетницата ще свика Националния си съвет, за да определи следващите стъпки.

„Ако се връчи на БСП, ще съберем Националния съвет, за да решим какво да правим. Нашето виждане е, че трябва да има кабинет на националното спасение, експертен кабинет. Ситуацията е изключително трудна. Свидетели сме на разпад на държавността и е много по-добре да има редовен кабинет“, заяви председателят на ПГ на БСП Борислав Гуцанов в кулоарите на парламента.

Той смята, че трябва да се състави експертен кабинет, който да се ползва с широка подкрепа от възможно най-много политически сили в парламента.

„Нашият политически орган трябва да вземе това решение, но смятам, че ще получим такъв мандат“, добави Гуцанов и посочи, че решението е в ръцете на президента.

Попитан за Срещата на върха на НАТО Гуцанов каза, че президентът е трябвало да представлява България. Той обаче се съгласи с позицията на Радев, че изготвената декларация не е възможно най-добрата.

Вчера президентът коментира защо няма да участва в срещата на НАТО.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини