10.7 C
София
петък, 19 април 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Денков: Български войски няма да отидат в Украйна

„Български войски няма да отидат в Украйна“. Това коментира премиерът Николай Денков, след като темата предизвика напрежение през днешния ден и се стигна до искания той да бъде изслушан в Народното събрание.

„Никой не е поставял въпроса за изпращане на войски в Украйна. Самият Володимир Зеленски не е повдигал такъв въпрос. Дори и да го беше повдигнал някой, аз щях да отговоря: „Български войски там няма да отидат”, добави министър-председателят.

Макрон заговори за изпращането на западни сухопътни войски в Украйна

Денков коментира, че ще отиде на изслушване в парламента. „Няма промяна в позициите. Това, което сме обсъдили и обсъждаме с Украйна, е военно-техническа помощ, за да могат те да имат съответната подкрепа да продължат с усилията си”, допълни той.

Радев: Пращането на натовски войски в Украйна означава глобален сблъсък

Във връзка с процесите около предстоящата ротация по думите му тя ще е успешна. „Подаването на оставка на 6 март означава да изпратя едно писмо в Народното събрание, в което пише „Подавам си оставката”. Естествено, че ще го направя. Това зависи само от мен”, каза още премиерът.

Корнелия Нинова: Ще пращаме ли военни в Украйна?

Денков обяви, че ще разговаря с лидерите на партиите, които подкрепят кабинета, когато с Мария Габриел са готови и имат общо мнение.

По думите му всички министри в кабинета са се справили добре с работата си. Повече напрежение създавало това как в парламента ще бъдат попълнени позициите, свързани с Антикорупционната комисия, ВСС, Прокурорския съвет и регулаторите.

Последни новини

- Реклама -