28.8 C
София
събота, 13 юли 2024 г.

Комисия в НС ще разследва „Историческия парк“ на Ивелин Михайлов

 

Народното събрание създаде Временна комисия, която ще проверява за извършени престъпления във връзка с дейността на Ивелин Михайлов и неговия  „Исторически парк“.

За председател на комисията е предложена Цвета Рангелова от „Възраждане“, но след 2 гласувания тя не е събрала необходимите гласове. Позицията трябва да бъде определена от шефката на парламента Рая Назарян, стана ясно от изявление на председателстващата парламентарното заседание Росица Кирова.

„Величие“ се разпада, петима напускат парламентарната група

ПГ на партия „Величие“ се разпадна и част от бившите депутати от групата поискаха създаването на тази комисия. Тъй като те вече не са част от ПГ, нямат право на такава инициатива, затова предложението е внесено от ИТН и “Възраждане”.

Николай Марков не генерира съдържание и набляга на скандала – от Явор Дачков

“Не съм акционер в Историческия парк, нито имам обвързаност с Ивелин Михайлов, но като част от това Народно събрание е срамно в дневния му ред да се поставят такива въпроси”, коментира Юлияна Матеева, депутат от бившата ПГ на “Величие”.

Комисията в НС ще се състои от 18 депутати, на паритетен принцип по трима от парламентарна група ще са в комисията. Ще работи месец и може да изслуша компетентните органи постъпвали ли са сигнали срещу дейността на парка и какви мерки са предприети.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини