20.1 C
София
петък, 12 април 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Мъжът на Петя Банкова бил близък с Алексей Петров?

Задържаната шефка на Агенция „Митници“ Петя Банкова доскоро е напълно неизвестна сред обществото.

Тя бе заместник-изпълнителен директор на агенцията, но в края на февруари изненадващо финансовият министър Асен Василев обяви сливане на НАП и „Митници“. Директорът на митниците Павел Тонев бе преназначен като съветник на министъра, който в момента е в оставка, а за директор бе назначена Банкова.

Петя Банкова е сестра на уволнения дисциплинарно през 2021 г. от тогавашния вътрешен министър Бойко Рашков директор на „Вътрешна сигурност“ в МВР Стефчо Банков. Той пък е главен герой на серията „СГП Лийкс“, които Антикорупционният фонд публикува.

От тях става ясно, че Стефчо Банков, в качеството му на бивш прокурорски помощник, е свидетелствал три пъти по спешност по сигнал, тръгнал от документи, намерени в кошчетата за боклук в дамската тоалетна на прокуратурата на четвъртия етаж на Съдебната палата. Самият Банков, след като бе махнат от МВР по времето на Бойко Рашков, спечели дело и бе възстановен. Тъй като мястото му във „Вътрешна сигурност“ вече е било заето, е назначен към т. нар. резервен щат.

Петя Банкова е била шеф на НАП Добрич, освободена през 2009 г. с идването на ГЕРБ на власт. Любопитното е, че от Добрич е сегашният директор на НАП Румен Спецов, който е особено близък с Асен Василев.

По непотърдена информация съпругът на Петя Банкова е бил близък с разстреляния през миналия август скандален бизнесмен Алексей Петров.

Снимка: БГНЕС

Последни новини

- Реклама -