13.8 C
София
петък, 19 април 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Неочаквано Корнелия Нинова защити Пеевски от „приятелски огън“

„Очевидно от вчера досегашната сглобка си разчиства сметки помежду си, съсипват и последните остатъци от държавността.“ Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в кулоарите на парламента по повод оставката на главния секретар на МВР Живко Коцев и вчерашните акции.

„Почти не намирам думи в българския език, с които да опиша отношенията между тези хора. Довчера девет месеца абсолютна сглобка, благодарение на Пеевски си разрешиха конституционните въпроси, бюджета и сега изведнъж той е най-голямото зло. Лицемерие, предизборна битка някаква“, заяви Нинова.

Според нея Бойко Борисов и „Продължаваме промяната“ са заявили, че след изборите ще си бъдат заедно.

„Очевидно ДПС им е необходимо за онзи кворум, който промени Конституцията, а тепърва ще се търси да се променят регулаторите. Трите партии са едно, знаете, че за регулаторите трябва квалифицирано мнозинство“, коментира още лидерката на БСП.

Факт е, че пореден ден бившите партньори в управлението – ГЕРБ, „Продължаваме промяната – Демократична България“ и ДПС – си отправят обвинения и се карат за това как и дали биха управлявали отново след предсрочните парламентарни избори. Факт е и че Пеевски стана неудобен за останалите от сглобката и те започнаха да си го прехвърлят един на друг.

Темата на спора този път зададе премиерът в оставка Николай Денков. В отговор на въпроси във „Фейсбук“ той определи лидерът на ДПС Делян Пеевски като „най-голямото зло, което се случва на България“, заради което страната отива на избори. Пеевски не закъсня с отговора и нападна Денков, че е „най-слабият премиер в историята на държавата“. Между техните изказвания лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пък си спомни, че в определени моменти Пеевски въобще не е бил „такова зло“.

Между тази размяна на реплики се промъкна заявката на Борисов ГЕРБ да бъде „не лоша опозиция“, ако след изборите ДСП и „Продължаваме промяната – Демократична България“ решат да управляват заедно. Борисов още в началото на седмицата се закани партията му да не управлява самостоятелно с ДПС, дори и да има над 150 депутати след изборите и засега поддържа тази теза.

Пеевски обаче първо поиска двете формации да управляват самостоятелно след предсрочния вот, а след това изненадващо допусна коалиция единствено с „Продължаваме промяната – Демократична България“.

По повод казаното от премиера по-рано днес, че Пеевски е „най-голямото зло за България“, лидерът на ДПС посочи, че Денков е „най-слабият премиер в историята на държавата“. В амбицията си да унижи Денков, той влезе в подробности от преговорния процес между правителството и протестиращите миньори през октомври миналата година:

„Когато се наложи да отида до тоалетната при преговорите с миньорите, ми прати есемес: „Има ли проблем, че излизаш?“ Точно този човек да го казва това нещо, на който му държах ръката, не мога да повярвам, оставям тези квалификации на безсилието, в което се намира в момента“, каза Пеевски. По думите му тези „странни изявления трябва да приключат“.

 

Последни новини

- Реклама -