10.7 C
София
петък, 19 април 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Райна Кабаиванска с огромно признание в Рим (ВИДЕО)

Оперната прима Райна Кабаиванска влиза в академичния корпус на Академия Санта Чечилия в Рим. Той включва личности като Фабио Бионди, Рикардо Шайи, Даниеле Гати, Фабио Луизи, Джакомо Манцони, Антонио Папано, Маурицио Полини, Салваторе Скиарино, Уто Уги и други. 

Райна Кабаиванска е сред най-значимите оперни певици на нашето време. Дебютът ѝ в Миланската скала през 1961 г. е началото на впечатляващата ѝ кариера на сцените на всички големи театри и концертни зали по света.

Носител е на множество държавни отличия, сред които Кавалер на Големия кръст на Ордена за заслуги към Република Италия, Командор на Ордена на изкуствата и литературата на Френската република, орден Стара планина и др.

През последните 25 години маестра Кабаиванска преподава в Нов български университет в София, Accademia Chigiana в Сиена, Музикалния институт „Веки-Тонели“ в Модена. По инициатива на д-р Георги Текев, изпълнителен директор и член на Настоятелството на Нов български университет, поредица събития, посветени на великата дива, се обединяват в „Годината на Кабаиванска“. Сред тях е XXIV Международен майсторски клас на Райна Кабаиванска и НБУ, който ще стартира с прослушване на 12 и 13 септември в Софийската опера и балет.

Последни новини

- Реклама -