23.8 C
София
четвъртък, 25 юли 2024 г.

Рая Назарян не беше избрана за председател на 50-ото Народно събрание

Политическите партии издигнаха четири кандидатури за председател на 50-то Народно събрание, като никои от кандидатите не получи необходимото мнозинство.

ГЕРБ предложи Рая Назарян за председател на Народното събрание. Тя работи като юрист в областта на застрахователното, семейното и наследствено право. Специалист по извънсъдебно уреждане на търговски и застрахователни спорове. „За“ гласуваха 114 депутати, 69 бяха „против“. Решението е подложено на прегласуване. гласуваха 238 депутати, 116 – за, 69-против, 53- „въздържал се“  предложението не беше прието.

Тома Биков постави ултиматум – подкрепа за правителството или нови избори 

„Възраждане“ издигна кандидатурата на Петър Петров. Той е български юрист, народен представител в 47-ото Народно събрание. Заместник–председател на партия „Възраждане“. 38 депутати гласуваха „за“ и предложението не беше прието

ИТН предложи доц. д-р Силви Кирилов, които води и днешното заседание.

ПП „Величие“ издигна кандидатурата на проф. Юлиана Матеева. Тя е адвокат, завършила специалност „Право“, ОКС „магистър“ в Юридическия факултет на Технически университет-Варна през 2001 г. Има докторска дисертация на тема „Правен режим на непълнолетни правонарушители”, научна специалност „Наказателно право“, ОНС „доктор“, присъдена от Висшата атестационна комисия. Тя получи 12 гласа в подкрепа.

Последва втори опит, като на прегласуване бяха подложени кандидатурите на Петър Петров от „Възраждане“ и Рая Назарян от ГЕРБ и при него не беше избран председател на 50-ото Народно събрание. Силви Кирилов обяви 30 минутна почивка.

 

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини