27.8 C
София
четвъртък, 20 юни 2024 г.

Трима полицаи са ранени по време на мача между ЦСКА-София и „ЦСКА 1948“


Трима полицаи са пострадали по време на мача на стадион „Васил Левски“ на 31 май 2024 г. Това каза служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов пред журналисти. Той подчерта, че двама от тях, след като им е била оказана медицинска помощ, са се върнали отново на мястото на инцидента, за да оказват съдействие на своите колеги, тъй като единият е и началник на специализираните полицейски сили. Третото момче е пострадало в областта на коляното, наложили са се три шева, каза още Стоянов.

Задържани са петима лица и е образувано досъдебно производство. И към момента колегите работят, както по линия на футболното хулиганство, така и оперативни работници, които ще изяснят цялата ситуация и ще подведем лицата под отговорност, допълни служебният министър.

Няма информация за пострадали фенове, каза още Стоянов. Той обясни, че Министерството на вътрешните работи (МВР) е имало ангажимент към гостуващата публика, а домакините е трябвало да осигурят охраната на събитието чрез техните охранителни фирми и стюарди. След като от полицията виждат, че стюардите и охранителната фирма не могат да се справят, тогава са се намесили и благодарение на тяхната професионална и бърза реакция няма тежко пострадали и ситуацията е овладяна максимално бързо, заяви още Стоянов.

Плейофният двубой за класиране в Лигата на конференциите между ЦСКА-София и ЦСКА 1948 вчера беше прекъснат в 88-ата минута заради нахлуване на фенове на ЦСКА на терена. След намесата на полицията, мачът беше доигран същата вечер.

 

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини