- Реклама -

- Реклама -

17.8 C
София
понеделник, 2 октомври 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

До 17 ноември е срокът за участие в литературния конкурс за студентско творчество

 

До 17 ноември е срокът за участие в деветото издание на националния литературен конкурс за студентско творчество „Георги Черняков“. Това съобщават организаторите от Обществото на литературния кабинет „Димчо Дебелянов“ в София, Съюза на българските писатели и Националния студентски дом.

Право на участие имат действителни български студенти и докторанти до 40-годишна възраст, независимо дали учат у нас или в чужбина. Конкурсът е явен и е на свободна тема, като участниците могат да изпратят до три произведения във всеки жанр. Отличия не се връчват за съавторство.

Церемонията по награждаване ще се състои в началото на месец декември в Националния студентски дом в София. Призовете за поезия и белетристика включват диплом и парична премия от 500 и 300 лв. за първа и втора награда съответно. Отличие има и в категорията „Хумор и сатира“ – диплом и парична премия от 300 лв.

Предвиждат се и две специални награди – от името на Съюза на българските писатели и от името на Националния студентски дом. По решение на журито може да бъде връчена още една специална награда – издаване на първа книга на млад автор.

Източник: БТА

- Реклама -

Последни новини