- Реклама -

- Реклама -

12.8 C
София
събота, 2 декември 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

За професорите, човешката еволюция и Евгений Лайнов, пардон Дайнов

Иво ДИМИТРОВ

Кое звено от човешката еволюция трябва да си, за да напишеш за миньорите, че са блатни твари, диви орди, кръвосмесени джуджета, подгизнали, плесенясали блатни диваци.  Вероятно някъде между първото и второто, но не съм антрополог, за да претендирам за точност при опита си да го определя по-точно. Впрочем за това добре „обръснато“, „сресано“, „вчесано“ и на външен вид твърде „чистоплътно“ същество по принцип не си заслужава да се секат дървета и да се произвежда вестникарска, а и каквато и да било друга хартия. Понякога човешката наглост прескача всякакви допустими граници и не може да ни остави безучастни наблюдатели на манифестиращото нахалство. И без това този народ изтрещя, след като го яздят всякакви псевдополитици, а покрай тях се опитват да го яхнат и разни Дайновци.

Иначе нямам никакво съмнение, че този текст е писан или в нетрезво състояние, или след употреба на някоя от новите субстанции, за които се твърди, че нанасят непоправими щети върху горните етажи от човешкия скелет. Иначе няма как да си обясним злобата и натрапващата се неграмотност, каквито не би трябвало да са характерни за един професор.

И като стана дума за професори, се сетих за моите професори в университета, които бяха изключителни личности в онези хладновати години, когато да се говори смело и честно за политика съвсем не беше всекидневие. Но те говореха смело, а по това време Дайнов е учил във Великобритания като син на любящия Съветския съюз кореспондент на „Работническо дело“ Александър Дайнов и внук на активни борци против фашизма. После с дисертация „История на комунистическите движения“ минава с едни гърди пред моите професори и е зачислен в Института по история на БКП. Последното става със специално решение на Секретариата на ЦК на БКП. И изведнъж самообявилия се за троцкист и ляв анархокомунист Дайнов става професор. Впрочем Евгений Дайнов и кандидатът за кмет Васил Терзиев са резултатът от безразборното клониране на виновното минало в красивото демократично и либерално бъдеще. Днес част от тази фауна си живее щастливо, напушено и зелено благодарение грантовете на чичко Сорос и чака времето, когато след затварянето на 45% от енерегетиката на България през нощта ще си седи на свещи и ще си подсвирква фалшиво парчета на DEEP PURPLE.

Впрочем след текстовете си за миньорския протест, проф. Евгений Дайнов няма никакви основания да се сърди, когато в интернет го наричат Лайнов.

 

 

- Реклама -

Последни новини

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -