13.5 C
София
вторник, 27 февруари 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Пеевски нарече президента „мистър Кеш“ и поиска оставката му (ВИДЕО)

Председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски нарече президента Румен Радев „мистър Кеш“ и поиска оставката му.

Реакцията му идва след коментар на държавния глава, който, вместо по име, се обърна към депутата с „г-н Магнистки“ заради санкциите по глобалния закон за корупция срещу Пеевски.

Попитан дали ще инициира импийчмънт на президента Радев, Пеевски отклони въпроса. Призова обаче държавния глава да представи свой политически проект и да участва в надпреварата за гласове на изборите за Европейски парламент. Датата им не е обявена официално, но се очаква да бъдат на 9 юни.

„Единственото, което е чудесно – изкарах го от удобния комфорт на уютния му кабинет. Той излезе, каза, че ще прави партия. Чакам го на терена. Ръкавицата е хвърлена, аз я приемам. Искаме битка на политическия кабинет“ – така лидерът на ДПС в парламента Делян Пеевски коментира изявлението на президента Румен Радев от по-рано, че е време за нова алтернатива в отговор на въпрос ще прави ли политическа партия.

 

Изключително ще се радвам по всички казуси да се даде пълната информация. Не мога да разбера прибързания отговор на прокуратурата по това, което е прочела – едно съобщение в медиите от мен, а аз още не съм си подал питанията. Не знам как се случва това нещо. Ще ги пусна до един час, но как толкова бързо отговориха, че нямат нищо за съветниците на президента. Щом толкова бързо следят медиите, нека ги проследят – няколко години се говори за „Пътя на Копринката“, Сотир Ушев“, отговори той на въпрос притеснява ли се от призива на президента за разследване на БТК, „Булгартабак“, КТБ и други казуси.

 

„Наблюдавам, че никой нищо не прави по темата. Сега започнах да виждам много данни по темата. Има много неща в медиите, но никой не реагира от органите“, обясни той защо сега е повдигнал въпроса.

Искам институциите да започнат да работят, така Пеевски отговори на въпрос защо е станал изведнъж такъв критик на президента.

По-рано днес градският прокурор на София Илияна Кирилова обяви, че Софийската градска прокуратура проверява какви данни има по отношение на лицата Сотир Ушев и Николай Копринков.

Миналата седмица Делян Пеевски определи президентството като „една тъмна институция, пълна с много кеш“. Тогава той попита къде са потънали „Пътят на Копринката“, както и за ролята на Николай Копринков и Сотир Ушев по време на служебните правителства на Румен Радев. Днес Делян Пеевски oтправи питане към главния прокурор, главния секретар на МВР и шефовете на ДАНС и Комисията за противодействие на корупцията за сигнали, свързани с корупция в президентството.

 

Източници: „Дневник“, „24 часа“

Последни новини

- Реклама -