10.7 C
София
петък, 19 април 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Бойко Рашков: Вътрешният министър изолира Живко Коцев от работата (ВИДЕО)

 

Депутатът от „Продължаваме промяната – Демократична България“ и бивш министър на вътрешните работи Бойко Рашков коментира актуални теми в предаването „Още от деня“ по БНТ. 

„Никога не съм смятал, че МВР е на някого. Въпросът за министъра на вътрешните работи е национален въпрос. Никой не може да си присвоява тази институция, включително и настоящия министър“, заяви Рашков.

Според него вътрешният министър Калин Стоянов умишлено е възпрепятствал работата на главния секретар на МВР Живко Коцев, който днес подаде оставка.

Рашков разкритикува Стоянов и за това, че не е отговорил на въпроса дали Мартин Божанов – Нотариуса е бил таен сътрудник на МВР, както и че не знае реда, по който се предоставя достъп до държавна тайна.

„В Закона за защита на класифицираната информация в чл. 39 е предвидено, че от президента до народния представител имат право на достъп до класифицирана информация по определен ред.

Този ред беше спазен от парламента, но министърът грубо наруши закона, като не я представи, включително използвайки куриозния аргумент, че това било държавна тайна, все едно НС няма право да се запознае с държавната тайна.

А и че това щяло да бъде опасност за живота и здравето на самия секретен сътрудник (тоест на убития Мартин Божанов – б.р).

Рашков коментира и акцията на ДАНС и Комисията за противодействие на корупцията в Агенция „Митници“:

„Много е трудно да се каже кое е вярното. Тези процесуални действия започнаха едва вчера. Що се касае до това, че един политик говори едно, а друг – друго, можем да направим заключение, че е започнала предизборната битка.

Също така, прави впечатление, че тази предизборна кампания започва изключително нечисто.

Можем да направим извода, че тази кампания се води от определени политически партии, като тук не включвам „Продължаваме промяната – Демократична България.“

 

ВИЖТЕ ВИДЕО – ТУК!

Последни новини

- Реклама -